Tea of Life: hét theemerk met positieve impact

Biologische (of organische) thee verwijst naar thee die wordt geteeld en geproduceerd volgens biologische landbouwprincipes. Dat betekent dat bij het verbouwen van de theeblaadjes geen synthetische pesticiden, herbiciden, kunstmeststoffen of genetisch gemodificeerde organismen zijn gebruikt. In plaats daarvan worden natuurlijke methoden toegepast. Je herkent deze thee ook aan het groene logo dat op de verpakking staat: dit logo staat op de verpakking wanneer thee voor minimaal 95% uit biologische bestandsdelen bestaat.

Thee merk van Axxent Masters in Tea

De voordelen van Tea of Life

  • De fairtrade thee uit de Tea of Life Professional range is daarnaast ook biologisch verkrijgbaar en dus een duurzame keuze. Bij Axxent Masters in Tea hechten we veel belang aan zowel het milieu als aan het welzijn van de theepluksters.
  • Onze thee is Green Deal proof: de theezakjes zijn composteerbaar en mogen dus bij het gft-afval, graag zelfs! Het einddoel is klimaatneutraliteit in 2050. Onze duurzame en biologische thee draagt hieraan bij.
  • Tea of Life wordt geproduceerd op een CO2-neutraleproductielocatie.
  • In tegenstelling tot veel andere theemerken vindt de verwerking tot eindproduct plaats in het land van oorsprong, zodat er meer werkgelegenheid is en de lokale economie zich kan ontwikkelen.
  • Via de vaste afdracht aan de Fair Grounds Foundation kunnen we lokale projecten realiseren.
teaoflife-logo-thee

Het Tea of Life logo

Heb je al eens goed naar het Tea of Life logo gekeken? De lijnen lopen rondom de verpakking door en staan voor onze verbinding met oorsprong. Ook zie je op deze lijnen verschillende iconen die voor kenmerkende elementen uit de Sri Lankaanse cultuur staan. Elke verpakking is weer anders, waardoor je echt een unieke theeverpakking krijgt!

Tea of Life: pure passie in elke kop, duurzaamheid in elk blad.

Axxent Masters in Tea:
duurzame thee leverancier

De Fair Grounds Foundation van Axxent Masters in Tea is meer dan alleen een initiatief; het is een beweging die streeft naar tastbare en blijvende verbeteringen. Het eerste project, de bouw van een preschool (kinderdagverblijf) heeft tot een mooi resultaat geleid. In 2010 werd met de bouw begonnen op het Bogawantalawa Tea Estate Norwood, New Valley Division in Sri Lanka. Het was een flinke projectinvestering, maar het zeker meer dan waard.

Tot op de dag van vandaag genieten ruim 25 – 40 kinderen van voornamelijk theepluksters van een mooi en schoon verblijf met goede sanitaire voorzieningen. Zo kunnen de theepluksters hun kind(eren) tijdens het werk wegbrengen naar een gezonde en veilige omgeving. Dit project heeft model gestaan voor de bouw van de vele kinderdagverblijven die zouden volgen.

Wil jij ook je steentje bijdragen? Thee kopen met een positieve impact voor de omgeving doe je bij Axxent Masters in Tea. Er zijn verschillende productranges verkrijgbaar, zodat er altijd een thee is die past bij jouw zaak en smaak. Als thee leverancier nemen we onze verantwoordelijkheid en kijken we om naar de mensen die jouw heerlijke kopje thee mogelijk maken. Zo kun jij met elk kopje thee het verschil maken. Neem contact op met ons voor al jouw (thee)vragen!

Contact over Tea of Life